Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@drie-ass.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Aantal hypotheken met NHG stijgt

Door het oversluiten van hypotheken stijgt het aantal nieuw gesloten hypotheken met NHG sterk. De populariteit is goed te verklaren.

In het tweede kwartaal van 2020 hebben 34.400 huiseigenaren gekozen voor een hypotheek met NHG. Hiervan had 22.600 al een hypotheek en heeft de hypotheek dus overgesloten. De groei is dus vooral toe te schrijven aan oversluiters. Het aantal nieuw gesloten hypotheken met NHG is namelijk vrijwel gelijk gebleven. Wat maakt een hypotheek met NHG zo populair?

Waarom kiezen voor een hypotheek met NHG?

Met een hypotheek met NHG heb je de mogelijkheid om een restschuld kwijt te laten schelden als het bijvoorbeeld ontstaan is door een echtscheiding of door het verliezen van je baan. Deze zekerheid zijn geldverstrekkers ook blij mee, dus geven ze jou een rentekorting. Het geeft jou dus een besparing op de maandlasten en bij noodgedwongen verkoop kun je recht hebben op een tegemoetkoming.

Met een duurder huis kom je niet in aanmerking voor de extra zekerheid. ​

 

Waarom kiest niet iedereen voor een hypotheek met NHG?

Niet voor iedereen staat de regeling open. Een koophuis mag namelijk niet duurder zijn dan 310.000 euro. Voor een huis met energiebesparende voorzieningen is de kostengrens 6% hoger, namelijk 328.600 euro. Met een duurder huis kom je niet in aanmerking voor de extra zekerheid. De kosten voor het krijgen van NHG bedragen 0,7 procent over de hoogte van de hypotheek. Het besparen op de kosten kan ook een reden zijn om geen NHG te kiezen.

Je kunt ook NHG krijgen voor een verbouwing

In het tweede kwartaal van 2020 zijn er 7.000 NHG-hypotheken afgesloten voor het verbouwen van de woning. In het tweede kwartaal van 2019 ging het nog om 4.500 hypotheken met NHG. Voor het verbouwen wordt dus ook vaker gekozen voor een NHG-hypotheek.

Gaat de coronacrisis effect hebben op het aantal afgesloten hypotheken?

De coronacrisis heeft nog geen grip op de huizenmarkt. Huiseigenaren die er wel last van ondervinden, kunnen gebruik maken van betaalpauzes. Hierdoor kunnen ze financieel op adem komen en eventueel weer een andere baan vinden of de onderneming weer voort proberen te zetten. In de komende maanden en jaren moet blijken wat het effect is op de huizenmarkt.

Kan ik mijn hypotheek nog omzetten?

De hypotheekrentes zijn nog steeds erg laag. Zit je nog met een hypotheek met een hoge rente en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bij het oversluiten betaal je waarschijnlijk een boeterente, maar dat is niet zo erg als je er maar financieel beter uitspringt. Na het afsluiten kun je namelijk direct profiteren van de vaak veel lagere maandlasten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-09-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens