Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@drie-ass.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Sleutelloze autodiefstal - Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Keyless entry, het openen van de deur door een elektrisch signaal van de autosleutel. Het lijkt makkelijk, maar dit maakt een auto veel inbraak- en diefstal gevoeliger. Autodieven kunnen het signaal wat jouw sleutel uitzendt vanuit je huis met een apparaat versterken en doorzenden naar een tweede autodief bij de desbetreffende auto. De auto opent zonder dat er een sleutel nodig is. Zo kunnen zij zonder in te hoeven breken er vandoor met je auto. 

Nieuwe eisen

Nieuwe veiligheidsnormen zorgen ervoor dat auto’s die zijn voorzien van keyless entry moeten voldoen aan bepaalde eisen. De sleutel gaat bijvoorbeeld in een slaapstand na vijf minuten, waardoor er geen signaal meer onderschept kan worden. Ook zijn er systemen die ervoor zorgen dat het keyless signaal weggefilterd wordt. 

Eigen maatregelen

Je kunt er ook zelf voor zorgen dat autodieven geen signalen kunnen oppikken. Door de sleutel in een metalen kistje te bewaren wordt het signaal geblokkeerd en kan het apparaat het niet versterken. Test wel eerst of het werkt door het kistje dicht bij de auto te houden. Blijft de auto op slot, dan werkt het. Check ook deze website voor extra tips: Laatjeautoniethacken.nl.

Ben je verzekerd?

Autodiefstal bij auto’s met keyless entry wordt niet altijd gedekt door de verzekering. Heb je een autoverzekering met beperkt casco- of volledig cascodekking, dan kun je sleutelloze autodiefstal claimen. Maar de verzekeraar kan wel enkele voorwaarden stellen. Zo moeten er braaksporen aanwezig zijn, wat in veel gevallen bij sleutelloze diefstal niet het geval is. En je moet twee autosleutels hebben als je aangifte doet bij de politie. Check daarom goed in jouw polisvoorwaarden hoe jouw verzekeraar hier mee om gaat en of je eventueel maatregelen moet nemen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-09-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.